Incoterms® 2010

Herunder finder du incoterms® 2010. Du kan trykke på den klausul du gerne vil se mere om, i menuen herunder.

Vær opmærksom på, at FOB, FAS, CFR og CIF klausulerne kun kan benyttes på søfragt og transport på indenlandske vandveje.

FOB - Free On Board
(Kan kun benyttes på søfragt)

Incoterms 2010 - FOB

Fragt: Sælger betaler for fragten frem til at godset er lastet ombord på skibet i den angivne afskibningshavn.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er lastet ombord på skibet i den angivne afskibningshavn.

FAS - Free Alongside Ship
(Kan kun benyttes på søfragt)

Incoterms 2010 - FAS

Fragt: Sælger betaler for fragten frem til at godset er overleveret på den angivne kaj ved skibets langside i afskibningshavn.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er overleveret på den angivne kaj ved skibets langside i afskibningshavn.

CFR - Cost and Freight
(Kan kun benyttes på søfragt)

Incoterms 2010 - CFR

Fragt: Sælger betaler for fragten frem til den angivne ankomsthavn. Eventuelle terminalomkostninger og lignende vil typisk ikke være inkluderet i fragten, og vil være for købers regning, sammen med fortoldning, levering, etc.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er lastet ombord på skibet i den angivne afskibsningshavn, køber bærer således risikoen under søtransporten.

CIF - Cost, Insurance and Freight
(Kan kun benyttes på søfragt)

Incoterms 2010 - CIF

Fragt: Sælger betaler for fragten frem til den angivne ankomsthavn. Eventuelle terminalomkostninger og lignende vil typisk ikke være inkluderet i fragten, og vil være for købers regning, sammen med fortoldning, levering, etc.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er lastet ombord på skibet i den angivne afgangshavn, køber bærer således risikoen under søtransporten.
Forsikring: Sælger betaler for forsikring frem til den angivne ankomsthavn. Det anbefales derfor at køber tegner en transportforsikring til den videre transport. Det er desuden også vigtigt, at være opmærksom på, hvor godt forsikringen som sælger har købt dækker, da minimumsdækningen kun skal dække iht. Institute Cargo Clauses (C)-klasulerne.

EXW - Ex Works

Incoterms 2010 - EXW

Fragt: Overgangen sker her, når sælger stiller godset til rådighed på f.eks. deres lager eller fabrik, dvs. at eventuelle omkostninger til læsning og eksportklarering også er for købers regning.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når sælger stiller godset til rådighed på f.eks. deres lager eller fabrik. Godset skal ikke læsses af sælger, men som sagt blot stilles til rådighed af sælger.

FCA - Free Carrier

Incoterms 2010 - FCA

Fragt: Overgangen sker, når sælger overleverer godset til købers valgte fragtfører. Hvis dette ikke er ved sælger, vil sælger afholde omkostningerne frem til det aftalte sted, mens køber afholder omkostningerne fra det aftalte sted.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når sælger overleverer godset til købers valgte fragtfører. Hvis dette ikke er ved sælger, sker risikoovergang og levering når godset stilles til rådighed for købers fragtfører, uaflæsset.

CPT - Carriage Paid To

Incoterms 2010 - CPT

Fragt: Betales af sælger frem til det angivne sted.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er overgivet til første fragtfører.

CIP - Carriage and Insurance Paid to

Incoterms 2010 - CIP

Fragt: Betales af sælger frem til det angivne sted.
Risikoovergang og levering: Følger her ikke de resterende to i overgang. Overgangen sker, når godset er overgivet til første fragtfører.
Forsikring: Betales af sælger frem til det angivne sted. Det er desuden også vigtigt at være opmærksom på, hvor godt forsikringen som sælger har købt dækker, da minimumsdækningen kun skal dække iht. Institute Cargo Clauses (C)-klasulerne.

DAT - Delivered At Terminal

Incoterms 2010 - DAT

Fragt: Betales af sælger frem til den angivne terminal, aflæsset.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er aflæsset på den angivne terminal.

DAP - Delivered At Place

Fragt: Betales af sælger frem til det angivne sted.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er stillet til disposition på det angivne bestemmelsessted.

DDP - Delivered Duty Paid

Fragt: Betales af sælger frem til det angivne sted. Derudover skal sælger også betale eventuelle afgifter og gebyrer, såsom told.
Risikoovergang og levering: Overgangen sker, når godset er stillet til disposition på det angivne bestemmelsessted hos køber.